1.    Wat worden de maatregelen/het beleid tijdens Decibel outdoor?

We gaan er op dit moment vanuit dat er weinig tot geen maatregelen zullen gelden tijdens Decibel outdoor. Dat houdt in dat er 1,5m afstand en mondkapjes dragen niet verplicht is. Er bestaat echter wel een mogelijkheid dat er bewijs van een negatieve test of een vaccinatiebewijs gevraagd wordt om toegang te krijgen tot het evenement.  


2.    Kunnen mensen uit het buitenland naar Decibel outdoor komen? 

Dit hangt af van het beleid van het betreffende land en eventuele maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen wat betreft reis restricties. Mensen uit het buitenland adviseren we om de informatie ter plekke en in Nederland nauwlettend in de gaten te houden. Op dit moment ziet een groot deel van Europa er gunstig uit, echter biedt dit geen garanties. 


3.    Als een negatief testbewijs of een bewijs van vaccinatie verplicht is, hoe moeten bezoekers uit het buitenland zich laten testen?

Hoe de eventuele toegangstesten precies geregeld worden voor buitenlandse bezoekers, waar je deze dient af te nemen en hoe je het resultaat kunt aantonen wordt nu uitgewerkt. We zullen je daar tijdig over informeren. 


4.    Kan ik een refund/voucher aanvragen als ik niet naar Nederland mag reizen in augustus?

Zodra duidelijk is dat je niet in staat bent om op 20, 21 en 22 augustus naar Nederland te reizen, kun je ons een mail sturen met een verzoek om je ticket in te ruilen voor Decibel outdoor op 19, 20 en 21 augustus in 2022 of een voucher of refund aan te vragen. Als je van deze optie gebruik wilt maken dien je ons dit voor 1 augustus te laten weten via info@b2s.nl. Mocht je na 1 augustus onverhoopt niet naar Nederland kunnen reizen, dan kun je je ticket verkopen via Ticketswap.  


5.    Moet je gevaccineerd zijn of een negatieve test overleggen?

De kans is aanwezig dat de Nederlandse overheid he verplicht stelt om in het bezit te zijn van een vaccinatiebewijs dan wel een negatief testbewijs om toegang te verkrijgen tot het evenement. Op dit moment is daar nog geen definitieve uitspraak over. Indien hier ontwikkelingen in plaatsvinden, houden je hiervan op de hoogte. 


6.    Moet je je eigen negatieve test aanleveren of kun je bij het festivalterrein testen?

Hoe de eventuele toegangstesten precies geregeld worden, waar je deze dient af te nemen en hoe je het resultaat kunt aantonen wordt nu uitgewerkt. We zullen je hier tijdig over informeren zodra deze maatregel definitief en uitgewerkt is. Uiteraard zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit zo soepel mogelijk verloopt.  


7.    Als ik buiten het festivalterrein verblijf, moet ik me dan opnieuw laten testen als ik weer het terrein op ga?

Op dit moment is een negatief testresultaat 40 uur geldig. We gaan ervan uit dat dit voldoende is voor weekend bezoekers. Mocht de regelgeving hier duidelijker in worden danwel veranderen, zullen wij dat communiceren.


8.    Wat als ik in quarantaine moet in de periode dat Decibel outdoor plaatsvindt? 

Uiteraard is dit een vervelende en onverwachte situatie. Indien je kunt aantonen dat je in quarantaine moet stellen we je in de gelegenheid om je ticket om te zetten naar Decibel outdoor op 19, 20 en 21 augustus 2022. Je kunt je ticket uiteraard ook via het officiële resale platform Ticketswap aanbieden om andere fans de kans te geven erbij te zijn.


9.    Wat als ik positief test voor Decibel outdoor?

Uiteraard is dit een vervelende en onverwachte situatie. Logischerwijs kun je dan niet naar het evenement komen. Indien je kunt aantonen dat je enkele dagen voor 20, 21 en 22 augustus positief getest bent en stellen we je in de gelegenheid om je ticket om te zetten naar Decibel outdoor op 19, 20 en 21 augustus 2022. Je kunt je ticket uiteraard ook via het officiële resale platform Ticketswap aanbieden om andere fans de kans te geven erbij te zijn. 


10.    Moet ik me ook laten testen als ik gevaccineerd ben?

Op basis van de informatie die nu beschikbaar is zou dat niet het geval zijn. Het zou gaan om een vaccinatie óf een negatieve test. Eén van de twee opties zou dus voldoende moeten zijn. Mocht hier verandering in komen, dan zullen we je hierover informeren.  


11.    Wat als ik me niet wil laten vaccineren en geen test wil doen? 

Het is mogelijk dat je dan geen toegang krijgt tot het evenement. Omdat dit een maatregel is die van toepassing zou kunnen zijn, stellen we je in de gelegenheid om je ticket om te zetten naar Decibel outdoor op 19, 20 en 21 augustus 2022. Je dient dit voor 1 juli bij ons bekend te maken via info@b2s.nl. Tickets die na 1 juli zijn aangekocht komen hier niet voor in aanmerking, omdat deze mogelijke maatregel al bekend is. Na deze datum kun je je ticket uiteraard ook via het officiële resale platform Ticketswap aanbieden om andere fans de kans te geven erbij te zijn.


12.    Gaat het festival plaatsvinden met 100% capaciteit?

De overheid heeft op 11 juni bekend gemaakt dat evenementen vanaf 30 juni met 100% capaciteit kunnen plaatsvinden. Vanaf 29 juli geldt dit ook voor meerdaagse evenementen met overnachting. 


13.    Wanneer weten jullie 100% zeker dat Decibel door kan gaan?

We gaan er op dit moment vanuit dat Decibel door gaat. Het is helaas lastig te zeggen wanneer er precies 100% zekerheid is. Uiteraard bestaat er in de huidige situatie altijd een kans dat de omstandigheden veranderen. Maar zoals het er nu naar uitziet, zien we elkaar in the Loudest City on Earth in Augustus!